De Bijbel Biddend Lezen

Een van de rijkste manieren om met de Bijbel om te gaan, is het biddend te lezen.

Jeremia 15:16 zegt: “Zo vaak uw woorden gevonden werden, at ik ze op, uw woord was mij tot vreugde en blijdschap van mijn hart; want Uw naam is over mij uitgeroepen”.

Een vers uit Bijbel dat wordt gelezen en als gebed wordt gebruikt, is een vers dat in onze wedergeboren geest wordt opgenomen en tot geestelijk voedsel dient. We moeten het woord van God tot ons nemen zoals we een maaltijd gebruiken. Het moet gekauwd en verteerd worden. Als we het woord lezen en “bidden”, wordt dat woord verwerkt in onze gevoelens, wil en verstand en kan het tot geestelijke groei leiden als we daarbij wandelen in de gehoorzaamheid van het geloof. De Bijbel geeft veel voorbeelden dat we de Schriften als een geestelijke maaltijd tot ons moeten nemen: “Melk heb ik u gegeven, geen vast voedsel” (1 Cor. 3:2), “en verlangt als pasgeboren kinderen naar de redelijke onvervalste melk” (1 Petr. 2:2), “en het goede woord … gesmaakt hebben” (Hebr. 6:5). De beste test voor ons geestelijk leven is de mate van vast voedsel dat we kunnen verdragen, in de mate dat dit voedsel ons gesterkt heeft in de beproevingen die de Heer ons geeft om geestelijk te groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven