“Behoed uw hart boven al wat te bewaren Is”

door Fred Pruitt

Behoed uw hart boven al wat te bewaren is, want daaruit zijn de oorsprongen van het leven” (Spreuken 4:23 NBG). Wat betekent dat? Het betekent gewoon te staan in het geloof wie je werkelijk bent in je geest. Je bent met Christus in jouw geest tot een eenheid geworden (1 Cor. 6:17). Het is door die innerlijke eenheid dat je de waarheid van je leven vindt en de volheid van jezelf in Hem. Het is zoals Johannes zegt: “Blijf in Hem.” Het betekent dat je blijft in de waarheid die je van binnen kent. Je zult aangevallen en verleid worden en verteld dat je niet één met Christus bent, dat Hij niet in je leeft en Hij niet je leven leidt. “Je hart bewaren” is steeds beseffen wie je bent in Hem. Dit besef vermindert de de kracht van de verleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven